Mali: U nedelju finalni dogovor o “švajcarcima” – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Mali: U nedelju finalni dogovor o “švajcarcima”

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će u nedelju biti postignut finalni dogovor zainteresovanih strana o građanima zaduženim u švajcarskim francima.

Prema negovim rečima, tada će biti dogovorena finalna verzija narcta leks specijalisa.

“Nastavljamo razgovore sa ciljem da u nedelju te razgovore završimo. U nedelju treba da očekujete finalni dogovor i finalnu verziju nacrta zakona koji bismo onda usvojili na vladi početkom nedelje”, rekao je Mali.

Kaže da je cilj da se već polovinom naredne nedelje ide sa tim predlogom zakona u Skupštinu Srbije kako bi bio usvojen po hitnom postupku.

Na pitanje da li se već zna da li će biti otpisan ostatak duga, kolika će biti kamata i da li će se zakon odnositi na sve kredite, Mali je zamolio medije za još malo strpljenja.

“Svaki dan razgovaramo i sa bankama i sa predstavnicima udruženja. Nastavićemo te razgovore danas i tokom vikenda i u subotu”, naveo je Mali.

Istakao je da razgovori nisu jednostavni, pošto je veliki broj strana i nepoznanica.

“Već su u medijima procurele neke infromacije oko toga, ne bih želeo da komentarišme, pošto su razgovori u toku. Predstavnici udruženja su rekeli da posle 12 godina neko razgovra sa njima. Ako mogu da izgrazim optimizam – na dobrom smo putu, ali ne bih da budem taj koji će na bilo koji način uticati na ishod razgovora. Imaćemo konačni predlog i, nadam se, usagašenu verziju svih strana, i udruženja građana i banaka i države”, naglasio je ministar.

Mali kaže da je najvažnije da se ljudima koji imaju velike životne probleme i pred kojima je neko iz prethodne vlasti učinio veliku nepravdu pomogne i da tu nepravdu ispravimo.

“Mi ćemo naći novac za rešenje tog problema koliko god da bude potrebno, a biće mnogo manje nego što se u medijma spominje. Dobro nam stoji budžet. Imamo skoro 35 milijadi dinara bolji rezultat od plana i to nam daje optimizan za celu godinu i mogućnost da pomognemo u ovom slučaju i nadam se da će to biti pobednička stragegija za sve tri strane”, zaključio je Mali.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković na vanrednoj konferenciji za medije je izjavila da očekuje, da će Vlada Srbije sledeće nedelje uputiti poslanicima predlog zakona koji će rešiti dugogodišnji problem zaduženih u švajcarskim francima.

Tags
Back to top button