Sberbank Europe ostvarila rekordni rezultat – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Sberbank Europe ostvarila rekordni rezultat

Ostvarivši dobit nakon oporezivanja od 34 miliona evra u 2018. godini, Sberbank Europe grupa dokazala je svoju snažnu poziciju uspešnog igrača na bankarskom tržištu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Ovakav neto rezultat je posledica poboljšanja poslovanja, uspešnog upravljanja troškovima i nižih troškova rizika. Uvođenje novog instant kredita u Nemačkoj, povećana potražnja za kreditima u bankama-kćerima i konzekventan razvoj digitalnih usluga omogućili su dalje povećanje broja klijenata u 2018. godini, prenosi SEEbiz.

“Ostvarivši ​​najuspešniju finansijsku godinu u mladoj istoriji Sberbank Europe, potvrdili smo da smo ponudili prave proizvode i usluge”, rekla je Sonja Sarközi, predsednica Uprave Sberbank Europe.

Podružnice Sberbank Europe grupe značajno su doprinele pozitivnom rezultatu, čak su i povećale svoju neto dobit u 2018. godini u odnosu na prethodnu godinu, s izuzetkom Češke, gde su na rezultat uticale sprovedene mere restrukturiranja.

Najveći doprinos ukupnoj dobiti u 2018. godini došao je iz Češke (14,7 miliona evra neto dobiti) i Srbije (11,1 miliona evra).

Ostale podružnice takođe su ostvarile solidnu neto dobit za 2018. godinu: Mađarska: 4,3 miliona evra, Slovenija: 8,1 milion evra, Hrvatska: 6,2 miliona evra, Bosna i Hercegovina: 3,6 miliona evra i Banja Luka: 2,6 miliona evra.

Tags
Back to top button