Na listi najbogatijih 11 odsto su žene – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Na listi najbogatijih 11 odsto su žene

Od 2.043 najbogatijih ljudi na svetu na Forbsovoj listi, 227 su žene, koje zajedno poseduju 852,8 milijardi dolara. Većina najbogatijih žena na svetu svoj novac je nasledila, ali neke od njih su svojim radom i trudom uspele da dođu do vrtoglavog bogatstva na bankovnim računima.

Kada je reč o najbogatijim ženama, nisu u pitanju samo pevačice, glumice, manekenke, već sposobne žene koje su uspele da se izbore sa poteškoćama i naporima, radom i trudom stvore milijarde, a samim tim i uživaju u svom bogatstvu.

Ipak, neke od njih su i naslednice bogatstva svojih muževa ili članova porodice, piše “Blic”.

Alis Volton, ćerka osnivača “Volmarta” Sema Voltona, našla se na prvom mestu “Forbsove” liste najbogatijih žena u svetu, sa svojih 46 milijardi dolara neto vrednosti.

Ona je zamenila naslednicu “Loreala” Lilijan Betankur, koja je umrla u septembru prošle godine. Betankurina ćerka Fransoa Betankur Mejer je na drugom mestu “Forbsove” liste sa 42,2 milijarde dolara.

Žaklin Mars ima bogatstvo vredno 27 milijardi dolara, a njen deda Frank Mars osnovao je kompaniju “Mars”, najvećeg proizvođača slatkiša.

Na četvrtom mestu je Marija Franka Fisolo koja poseduje bogatstvo u iznosu od 25,2 milijardi dolara, zahvaljujući tastu koji je zaslužan za Nutelu, a njen poslednji muž Mikele Ferero, sagradio imperiju “Ferrero Group”.

Na petom mestu liste nalazi se Suzan Kalten čije se bogatstvo procenjuje na 20,4 milijardi dolara. Najbogatija Nemica zajedno s bratom, vodi uspešnu farmaceutsku kompaniju, a osim toga vlasnica je polovine deonica BMW-a.

Tags
Back to top button