Ministar Mali se sastao sa direktorom Kineske banke Vang Lijem – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASVE VESTI

Ministar Mali se sastao sa direktorom Kineske banke Vang Lijem

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa direktorom Kineske banke u Srbiji Vang Lijem, sa kojim je razgovarao o brojnim kineskim investicijama u Srbiji, kao i o daljoj saradnji sa tom finansijskom institucijom. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka NR Kine u Beogradu Čen Bo.

Mali je najpre poželeo dobrodošlicu Vang Liju, koji je novi direktor Kineske banke, i poželeo mnogo uspeha u daljem radu. On je istakao da je Srbija iskreni prijatelj Kine, kao i da se nada da će Kineska banka što više i što efikasnije poslovati u Srbiji.

Vang Li se zahvalio ministru, istakavši da će Kineska banka pružiti podršku daljem razvoju Srbije, i izneo predloge na koji način dalja saradnja može da bude još konstruktivnija. On je rekao da smatra da Kineska banka u Srbiji treba da bude regionalni centar za ovaj deo Evrope, a ministar je naveo da je važno da kineski investitori prepoznaju da se srpsko tržište otvorilo ka kineskoj privredi.

Oni su se složili da je važno što kineski investitori sve više ulažu u velike projekte u Srbiji, koji su od ključnog značaja za dalji razvoj zemlje.

Tags
Back to top button