Goldman Sachs olabavio pravila oblačenja zbog mlađih radnika – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESVE VESTI

Goldman Sachs olabavio pravila oblačenja zbog mlađih radnika

Goldman Sachs je najavio zaposlenima blaža pravila oblačenja u sklopu nastojanja tog diva investicionog bankarstva na američkom Wall Streetu da radno okruženje učini ležernijim.

Investiciona banka je u internom obaveštenju zaposlenima najavila fleksibilnija pravila oblačenja u svim odeljenjima, pozivajući ih ipak da budu razumni pri modnim odabirima, prenosi britanski BBC.

Goldman Sachs je još 2017. ‘olabavio’ pravila oblačenja za zaposlene tehnološkog odeljenja u želji da time privuče najbolje mlade kadrove. Slične poteze poduzele su i druge banke, uključujući JP Morgan.

Američka banka je u internom obaveštenju, naveliko citiranom u mnogim medijskim izveštajima, objavila da ih je na uvođenje “fleksibilnih pravila o oblačenju u čitavoj kompaniji” podstakla “opšta promena prirode radnih mesta u smeru ležernijeg okruženja”.

“Ležernija odeća nije primerena za svaki dan i za svaku interakciju, ali verujemo da ćete dosledno donositi razumne odluke o tome”, stoji u obaveštenju.

Cilj tog poteza je osavremeniti bankarska pravila oblačenja i ponašanja kako bi se prilagodila mlađim zaposlenima. Više od tri četvrtine Goldmanovih radnika čine takozvani ‘milenijalci’ i generacija Z, odnosno oni rođeni nakon 1981. godine.

Interno obaveštenje potpisali su visoki dužnici banke, uključujući izvršnog direktora Davida Solomona. Solomon, koji s vremena na vreme nastupa i kao DJ za elektronsku dance muziku, obeležava novu eru upravljanja u Goldman Sachsu nakon što je 12 godina bio pod ‘dirigentskom palicom’ Lloyda Blankfeina.

Obećao je takođe veću transparentnost u poslovanju, a banka se počela okretati i poslovanju s građanima. Najuticajnija investiciona banka u svetu česta je meta kritika zbog uloge koju je odigrala u globalnoj finansijskoj krizi i onoj dužničkoj u eurozoni, podseća BBC.

Tags
Back to top button