SoGe Srbija: Dobit za 35% veća, ukupno 8,2 milijarde dinara – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

SoGe Srbija: Dobit za 35% veća, ukupno 8,2 milijarde dinara

Neto dobit banke Sosijete Ženeral Srbija (Societe Generale) dostigla je prošle godine 8,2 milijarde dinara, odnosno 69 miliona evra, što je za 35,2 odsto više u odnosu na profit iz 2017. godine, saopšteno je danas iz te banke.

Time je ostvarena jedna od najviših stopa rasta prihoda na domaćem bankarskom tržištu, poručuju iz te finansijske institucije. Na konsolidovanom nivou, koji uključuje povezana lica Soželiz Srbija (Sogelease) i Sosijete Ženeral Osiguranje, ostvarena je neto dobit od 8,6 milijardi dinara (72,3 miliona evra).

“Sosijete Ženeral Srbija je u poslovnoj 2018. godini nastavila sa jačanjem svog tržišnog učešća, kao i sa širenjem svog prisustva kroz povećani obim kreditiranja stanovništvu i privredi”, izjavila je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Sosijete Ženeral banke Srbija.

Banka je, kako dodaje, u protekloj godini poslovala još efikasnije, raznovrsnije i fokusiranije na korisničko iskustvo svojih klijenata.

“Istovremeno smo, s punom pažnjom i u skladu sa potrebama klijenata razvijali naše digitalne usluge, ali i modernizovali i reorganizovali procese rada u ekspoziturama, kroz novi poslovni koncept”, kaže Ruseva i dodaje da će banka i u 2019. nastaviti sa težnjama da bude najbolja banka u odnosu sa klijentima, s ciljem da dodatno ispuni njihovo poverenje i opravda očekivanja.

Tags
Back to top button