Neotpakovana Super Mario igrica prodata za 100.000 $ – Bankar.rs
SVE VESTI

Neotpakovana Super Mario igrica prodata za 100.000 $

Zapečaćena kopija Super Mario Brosa za Nintendo Entertainment System prodata je na aukciji za čak 100.000 dolara.

To je čini jednom od najskupljih igara ikad prodatih. Heritage Auctions tvrdi da je igra postigla rekord za profesionalno ocenjenu igru, što možda ne znači da je uopšte najskuplje prodata igra u istoriji, već najskuplja igra čiju su vrednost i stanje procecenili ljudi iz neke aukcijske kuće.

Stanje igre je ocenjivala kompanija Wata Games, koja joj je dala visokih 9,4 od 10 bodova, pa ju je proglasila praktično novom. Ključna stvar vrednosti je takođe u tome što je kutija još uvek zapečaćena Nintendovom originalnom crnom nalepnicom, što znači da ovu kopiju niko nikada nije igrao. Monstruoznu svotu novca za igru koju smo svi igrali ipak nije dao pojedinac, već grupa ljudi, koji će međusobno deliti vlasništvo.

Igra je zanimljiva i sama po sebi, a ne samo po svojoj ceni. Kao prvo, igra je savršeno očuvana, dakle izgleda identično kao prvog dana kada je ušla u prodaju 1985. godine. Osim toga, ova kopija je retka jer je jedna od prvih proizvedenih, budući da je bila namenjena za prvo lansiranje igre. Upravo joj je ta kombinacija donela vrednost.

Tags
Back to top button