Arapi bi i u komšiluku da grade Beograd na vodi – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Arapi bi i u komšiluku da grade Beograd na vodi

Investitori iz UAE i Kine žele da grade projekat od najmanje pola milijarde evra u Hrvatskoj. Jedan od predloga i izgled Beograda na vodi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi da gradi novi grad unutar Zagreba. I to na prostoru od 1,1 milion kvadrata između reke Save, Avenije V. Holjevca i Avenije Dubrovnik, a ukupna investicija projekta ne bi bila manja od 500 miliona evra, piše Jutarnji list.

To proizlazi iz javnog poziva koji je juče poslepodne Gradska uprava uputila potencijalnim investitorima za učestvovanje u razvoju i realizaciji projekta “Grad u Gradu”, kojem je cilj obnova tog prostora u “novo inovativno gradsko područje, mešovitih i raznovrsnih namena, koje bi raznolikom ponudom i novim konceptom unapredilo kvalitet života stanovnika, postalo nezaobilazna turistička atrakcija, odnosno koje bi svojim funkcijama formiralo središte Novog Zagreba”, prenosi Jutarnji list.

Reč je o možda najatraktivnijoj parceli gradskog vlasništva koju trenutno zauzimaju Zagrebački velesajam, hipodrom i fudbalski teren koje koristi NK Lokomotiva, a za koju Bandić i njegovi bliski saradnici veruju da će novom gradnjom postati još privlačnija građanima, turistima i poslovnim subjektima.

U samom gradu, kako piše Jutarnji, tokom prošle godine održano je nekoliko sastanaka s investitorima s Bliskog istoka koji su tražili lokacije za veće investicije, a kao jedan od predloga koji se našao na stolu bio je onaj koji se gradi u glavnom gradu Srbije – Beograd na vodi.

Tags
Back to top button