Čadež: Od koncesije aerodroma Srbija će imati benefit od 1,5 milijardi evra – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASVE VESTI

Čadež: Od koncesije aerodroma Srbija će imati benefit od 1,5 milijardi evra

Početak koncesije beogradskog aerodroma Nikola Tesla, od francuske kompanije Vansi, veliki je korak za srpsku privredu, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ističući da nam koncesija pruža mogućnost da budemo “hab za privrednike”.

Čadež je rekao da ta investicija Vansija nije značajna samo za razvoj aerodroma i avio-saobraćaja, već i privrede u celini i podsetio da ćemo u okviru koncesije imati korist od ukupno 1,5 milijardi evra.

“Važno je što je najavljeno da će se graditi dodatna infrastruktura, kao i to što će sve ono što bude dodatno urađeno i napravljeno tokom 25 godina koncesije ostati državi Srbiji i aerodromu”, naglasio je Čadež.

Rekao je da je Vansi najavio ne samo ulaganje u infrastrukturu već i u tzv. objekte podrške budući da u okolini aerodroma nema hotela niti železnice.

“Najvažnije je da imamo ozbiljan aerodrom, što bi nas u regionu činilo tzv. habom za privrednike koji bi da dođu i prave velike poslove. Kada imate dobre linije i dobar aerodrom, imate potencijal da budete hab, odnosno privredno čvorište za sve koji bi da dođu i prave posao”, naveo je Čadež.

Tags
Back to top button