Veliko interesovanje za Kopaonik biznis forum – Bankar.rs
SVE VESTI

Veliko interesovanje za Kopaonik biznis forum

Pripreme za 26. Kopaonik biznis forum (KBF) privode se kraju, a mesec dana pred početak “srpskog Davosa”, vlada najveće interesovanje do sada, pa se očekuje više od 1.300 učesnika.

Tokom četiri dana trajanja Foruma, od 3. do 6.marta, u hotelu Grand na Kopaoniku, biće održano 27 panela, šest specijalnih događaja i tri plenarne sesije, saopštili su organizatori.

“Tokom četiri dana nastojaćemo da pružimo odgovore na nekoliko pitanja, a ključno će biti kako postići robusni rast u narednom periodu i obezbediti bržu konvergenciju s prosečnim standardom Evropske unije”, kaže predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF-a Aleksandar Vlahović.

Ove godine na KBF-u biće prisutan, kaže, veliki broj učesnika iz regiona.

Pored makedonskih privrednika, učestvovaće i delegacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske

“Želja je da ostvarimo cilj, da Forum i dalje bude najvažniji regionalni događaj u godini”, ističe Vlahović.

Specijalni gost 26. Kopaonik biznis foruma biće Geri Džejkobs, predsednik Svetske akademije nauke i umetnosti, koji će prvog dana Foruma održati specijalno predavanje.

Centralna tema Foruma biće “Srbija deset godina posle velike recesije: snažan rast kao imperativ”.

Kopaonik biznis forum organizuju Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Masterkard i predstavlja svojevrsni godišnji “reality check” za kreatore ekonomskih politika, “mesto na kome se sumiraju rezultati ekonomske politike naše zemlje između dva događaja”.

Tags
Back to top button