Objavljen oglas za dokapitalizaciju Atlas banke – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Objavljen oglas za dokapitalizaciju Atlas banke

Privremena upravnica Tanja Terić donela je odluku o zatvorenoj dokapitalizaciji Atlas banke od 22 miliona evra, koja je juče objavljena u crnogorskim medijima.

U odluci o zatvorenoj ponudi emisije akcija postojećim akcionarima po osnovu prava preče kupovine navodi se da će biti emitovano 88,71 hiljada običnih akcija nominalne vrednosti 248 evra, piše Pobjeda.

“Emisija će se smatrati uspešnom ukoliko u roku od 35 dana od objave oglasa akcionari banke uplate ukupan iznos srazmerno svom učešću u kapitalu”, navodi se u oglasu.

Ukoliko u tom roku ne uplate srazmeran iznos, u narednih pet dana zainteresovani postojeći akcionari mogu upisati i uplatiti preostali iznos.

Na spisku vlasnika Atlas banke su povezane kompanije Atlas kapital sa Kipra, Atlas invest, Atlas Mont, Invest banka Montenegro (IBM), kao i Hipotekarna i Podravska banka i podgorička firma Nine.

Centralna banka je 7. decembra uvela privremenu upravu u IBM i Atlas, a kasnije i stečaj u IBM. U međuvremenu se obema bankama bavi tužilaštvo zbog sumnje u pranje novca.

Vlasnik tih banaka, Duško Knežević, za kojim je raspisana nacionalna poternica, a Viši sud mu je odredio pritvor do 30 dana, saopštio je da se neće vraćati u Crnu Goru, jer je britanski državljanin.

Prema informacijama Pobjede, u toku je postupak za raspisivanje crvene međunarodne poternice za Kneževićem koji je crnogorskom pravosuđu nedostupan i, po vlastitom priznanju, nalazi se u Londonu i nema nameru da se pojavi u Crnoj Gori.

Tags
Back to top button