Saša Mlađenović – finansijski direktor godine – Bankar.rs
SVE VESTI

Saša Mlađenović – finansijski direktor godine

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je nagradu za finansijskog direktora godine dodelilo Saši Mlađenoviću iz kompanije Karin Komerc MD.

Dodela nagrada organizovana je 13. decembra, u hotelu “Marriott” u Beogradu.

Kako je Mlađenović rekao, to je veliko priznanje za njega, jer “dolazi od kompetentnog žirija i stručnih  kolega čije mišljenje izuzetno ceni i uvažava”.

“Nakon dvanaest godina požrtvovanog rada i svakodnevnog usavršavanja, usledila je ova prestižna nagrada. Pored lične i profesionalne satisfakcije, ovo je i veliki podstrek da budem još bolji i uspešniji u svom poslu”, rekao je dobitnik ovogodišnje nagrade Saša Mlađenović.

Članica Upravnog odbora UFDS-a, Mina Janjić istakla je da je cilj izbora CFO-a godine da se podigne svest domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja.

„Posebno nam je zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada pripala Saši Mlađenoviću koji je sproveo finansijsku konsolidaciju kompanije Karin Komerc MD, koja je danas jedan od tržišnih lidera u oblasti građevinarstva u Srbiji”, rekla je Janjić.

Menadžer UFDS-a Aleksandar Plavšin ocenio je da se izborom najkvalitetnijeg finansijskog direktora promoviše finansijska struka i dobra praksa u sektoru finansija.

„Usled brojnih izazova u domaćoj privredi, naredne aktivnosti Udruženja će biti usmerene na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poreske politike i poslovnog ambijenta, ali i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja, rekao je Plavšin.

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je jedina strukovna asocijacija koja okuplja finansijske direktore i rukovodioce sektora finansija na teritoriji Srbije.

Udruženje je osnovano 2014. godine u Beogradu, sa ciljem povezivanja finansijskih direktora i podsticanja njihovog profesionalnog razvoja. Članovi UFDS upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju pet milijardi evra prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi.

Tags
Back to top button