Strani jezici koje je danas najisplativije znati – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Strani jezici koje je danas najisplativije znati

Nakon svojevrsne demonstracije relativno tečnog kineskog jezika, Mark Zuckerberg impresionirao je mnoge i postigao još veći ugled među uticajnim Kinezima.

Obraćanje potencijalnom poslovnom partneru na jeziku s njegovog govornog područja zasigurno će olakšati komunikaciju, ali i ostvariti bolji i zapaženiji rezultat jer će utisak biti snažniji i ostavićete utisak kompetetnije osobe.

Donosimo vam šest jezika koje je servis OneHourTranslation.com izdvojio kao najbrže rastuće jezike (uz engleski, koji se podrazumeva) koje se isplati učiti te u njih uložiti svoje vreme i novac.

1. Španski

Zahvaljujući novim ekonomskim i privrednim prilikama javila je i potreba za znanjem španskog jezika. Tržište Meksika, Argentine, Čilea, Perua, Kolumbije, Venecuele te Španske zahtevaju poznavanje ovog indoevropskog romanskog jezika koji ima iste korene kao i engleski pa ga je lakše za naučiti.

2. Portugalski

Portugalski je već postao četvrti najprevođeniji jezik na popularnom servisu za prevođenje OneHourTranslation.com, što je značajan pokazatelj kako se radi o jeziku čija popularnost postaje sve veća. Privredni i ekonomski napredak Brazila otvara mnogim kompanijama brojne mogućnosti saradnje, stoga će uglednije kompanije zasigurno imati koristi od poznavanja portugalskog jezika.

3. Kineski

Učenje kineskog jezika posljednjih godina je u porastu. Ogromno kinesko tržište mnogima predstavlja velik izazov, bilo da se radi o uvozu ili izvozu, stoga je svakako jedan od jezika u čije učenje se isplati ulagati vreme i novac.

4. Ruski

Oko 300 miliona govornika veoma plodonosnog tržišta nametnulo se kao jako dobar razlog za učenje ovog jezika. Brojne poslovne prilike i veliko – dobar su razlog da se okušate u učenju ruskog jezika koji je vrlo sličan našem i radi toga ne bi trebao biti toliko zahtevan za učenje.

5. Arapski

Stotine miliona ljudi širom sveta govori arapski. S obzirom na razvoj brojnih segmenata privrede i ekonomije, otvara se tržište brojnim kompanijama koje tamo mogu pronaći razne poslovne prilike.

6. Nemački

Obzirom da uspešno upravljaju jednom od najstabilnijih ekonomija na svijetu, nemački jezik s razlogom postaje sve popularniji i traženiji.

Manager.ba

Tags
Back to top button