Putin otkrio: Nezapamćeno niska inflacija u istoriji Rusije – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKE

Putin otkrio: Nezapamćeno niska inflacija u istoriji Rusije

Moskva — Rad Centralne banke Rusije i dela Vlade nadležnog za ekonomiju omogućili su da dostignemo rekordno nisku inflaciju u istoriji Rusije.

To je dobra osnova za ekonomski razvoj, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

“Zahvaljujući, pre svega, radu Centralne banke ostvarili smo rekordno nisku inflaciju u istoriji Rusije, ali to ne bi bilo moguće bez dela Vlade nadležnog za ekonomiju”, izjavio je Putin, a prenosi ruska agencija Tas s.

“Bez sumnje, to je najveće dostignuće poslednjih godina, koje predstavlja dobru osnovu za pretpostavku da će nedavno stvoreni makroekonomski fundamenti biti dobra baza za dalji ekonomski razvoj”, izjavio je Putin.

On je, takođe, zatražio od Vlade da razmotri produžetak amnestije za ofšor kapital i druge mere koje su u funkciji vraćanja sredstava iz inostranstva u zemlju.

“Imajući u vidu nastavak spoljnih ograničenja, smatramo da bi mnogi poslovni predstavnici želeli da pređu u našu jurisdikciju”, rekao je Putin.

Produžetak amnestije za biznismene koji vraćaju kapital u zemlju i njihovo oslobađanje od 13 odsto poreza prilikom prebacivanja poslovanja u Rusiju iz inostranstva su među predlozima za podršku poslovanju u ovoj sferi, istakao je predsednik Rusije.

Izvor: b92.net

Tags
Back to top button