Napredak bankarskih usluga uz nove tehnologije – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEINTERVJUISLIDER

Napredak bankarskih usluga uz nove tehnologije

Cilj Ekspobank grupacije je da Srbija bude središte naših poslovnih aktivnosti u regionu i da okupi partnere iz Srbije, Češke i Rusije, istakao je većinski akcionar Ekspobanke Igor Kim na godišnjim poslovno-strategijskim susretima grupacije koji su održani u Hotelu Crowne Plaza i Belom dvoru 15. i 16. decembra.

Na ovom skupu, koji je prvi put održan u Srbiji, prisustvovali su i predstavnici Ekspobanke iz Rusije i Češke. Oni su došli u Srbiju radi predstavljanja rezultata banaka u okviru Ekspobank grupe, kao i zbog razmene iskustava i predloga razvoja poslovnih aktivnosti sa posebnim fokusom na tržište Republike Srbije.

 Na održanim predavanjima i radionicama, teme koje su privukle najviše pažnje bile su prilagođavanje finansijskih usluga novim generacijama i trendovi u informacionim tehnologijama, zaštita podataka, kao i makroekonomski uslovi na tržištima na kojima banka posluje.

Kim je naveo da se Ekspobanka po prvi put okuplja u Beogradu jer je namera grupacije da Srbija bude središte poslovnih aktivnosti Ekspobanke u regionu i okupi partnere i iz Češke i Rusije.

– Cilj nam je da iskoristimo prednosti koje nam obezbeđuje direktan pristup i poznavanje drugih tržišta na kojima banka posluje, kao osnov za mobilizaciju srpskih preduzeća ka izvozu na ta tržišta – naveo je Kim i dodao:

– Bankarstvo se menja, inovacijama, investicijama, znanjem. Naša strategija je da budemo efikasniji, inovativniji a to možemo samo ako se kreiramo promene i prilagođavamo se promenama jer je budućnost već stigla.

Predsednik Izvršnog odbora Ekspobanke a. d. Beograd Borislav Strugarević rekao je da su na ovom skupu čelnici banaka razmenili ideje i planove za razvoj Ekspobanke u budućnosti.

– Orijentisani smo na rezultat, ali razvoj je poluga budućeg rasta. Mi u Ekspobanci smatramo da se rast ogleda u razumevanju potreba različitih grupa klijenata i efikasnom servisu uz primenu savremenih informacionih tehnologija – istakao je Strugarević.

Ovom prilikom su istaknutim zaposlenima dodeljena priznanja za doprinos rezultatima banke.

Izvor: blic.rs

Tags
Back to top button