Erste Grupa dobitnik nagrade „Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi” časopisa „Euromoney” – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDER

Erste Grupa dobitnik nagrade „Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi” časopisa „Euromoney”

Erste Group Bank AG (Erste Grupa) dobitnik je nagrade „Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi” za 2017. godinu, u okviru godišnje dodele „Nagrada za izuzetnost” časopisa „Euromoney“, jedne od vodećih svetskih finansijskih publikacija, zahvaljujući izuzetnoj poziciji banke da iskoristi mogućnosti rasta na talasu digitalne revolucije u regionu. Grupa je takođe dobitnik nagrada za najbolju banku u Austriji, Češkoj Republici i Crnoj Gori, dok je podružnica Grupe Banca Comerciala Romana (BCR) u Rumuniji dobitnik nagrade „Najbolja transformacija banke u centralnoj i istočnoj Evropi”.

Čast nam je da primimo ove prestižne nagrade koje potvrđuju da smo pouzdan partner za naše klijente i da na odgovoran način doprinosimo prosperitetu u centralnoj i istočnoj Evropi. Istorijski gledano, pozicionirali smo se kao banka srednje klase i MSP. Nastavićemo da radimo na stvaranju prosperiteta u regionu i da se snažno zalažemo za inovacije. Naša digitalna platforma ’George’ biće prva digitalna platforma u CIE koja će pokrivati više zemalja i kao takva jedna od prvih u čitavoj Evropi”, izjavio je Peter Bosek, izvršni direktor za poslovanje sa stanovništvom Erste Group Bank AG, povodom ceremonije dodele nagrada u Londonu.

Odluke o dodeli nagrada donosi komitet viših novinara časopisa „Euromoney”, po prijemu detaljnih prijava učesnika na tržištu i obimnog istraživanja o bankarskom tržištu i tržištu kapitala u regionu sprovedenog tokom cele godine. „Nagrade za izuzetnost” se dodeljuju za najbolju banku u svetu, za najbolje u klasi u svim regionima i najbolje banke u blizu 100 zemalja širom sveta.

Najbolja banka u Austriji, Češkoj Republici i Crnoj Gori

Stručnost Erste Grupe takođe je prepoznata na nekima od njenih osnovnih tržišta. Erste Bank Oesterreich dobitnik je nagrade „Najbolja banka u Austriji”, kao lider u kreditiranju stanovništva i uspešnoj implementaciji novog koncepta filijale koji predstavlja spoj tehnologije sa unapređenim savetodavnim uslugama.

„Nagradom za izuzetnost” za 2017. godinu, Ceska sporitelna je peti put u devet godina dobila nagradu za najbolju banku u Češkoj Republici. Ovogodišnja nagrada je priznanje banci za prelazak na proaktivniji pristup uslugama klijentima koji je više baziran na podacima.

Erste Banka je takođe nagrađena kao „Najbolja banka u Crnoj Gori” zbog rasta i profitabilnosti koji su bili iznad nivoa na tržištu u 2016. godini.

„Najbolja transformacija banke u centralnoj i istočnoj Evropi“

Banca Comerciala Romana (BCR) iz Rumunije dobitnik je nagrade „Najbolja transformacija banke u centralnoj i istočnoj Evropi” zahvaljujući dostignućima rukovodstva banke. Banka je uspešno sprovela veliko čišćenje portfolija, značajno poboljšala profitabilnost i zabeležila stabilan rast kredita. BCR je vodeća banka u Rumuniji po sredstvima i opslužuje preko 2,9 miliona klijenata. Ona je takođe lider na rumunskom bankarskom tržištu u pogledu udela ukupnih kredita stanovništvu i ukupnih depozita.

Erste Bank Group AG ima 47.100 zaposlenih koji opslužuju više od 16,2 miliona klijenata širom Austrije, Češke Republike, Slovačke, Mađarske, Hrvatske i Rumunije; Erste Grupa je takođe prisutna u Crnoj Gori od 2009. godine preko svoje podružnice Erste&Steiermärkische Bank d.d. koja je vlasnik 100% Erste Bank a.d. Podgorica. Ukupni krediti odobreni klijentima Grupe u regionu porasli su na 133 milijarde evra zaključno sa 31. martom 2017. godine. Kao jedan od vodećih pružalaca finansijskih usluga u CIE, Erste Banka nastoji da podrži inkluzivniji rast u regionu. Nedavno pokrenuti program socijalnog bankarstva Grupe namenjen je grupama koje tradicionalno nisu pokrivene bankarskim uslugama: pojedincima sa niskim prihodima, novim preduzetnicima i socijalnim organizacijama, kojima se nudi pravičan pristup osnovnim finansijskim proizvodima i finansijskim savetima.

Tags
Back to top button