Eurobank podržala predstavu „Sama je tražila“ Pan teatra – Bankar.rs
DOMAĆE BANKEDruštvena odgovornost

Eurobank podržala predstavu „Sama je tražila“ Pan teatra

Podrškom predstavi „Sama je tražila“ Pan teatra, čija je premijera zakazana za 28. januar, Eurobank se uključila u projekat koji za cilj ima podizanje svesti protiv nasilja nad ženama.

„Kao banka koja podržava društveno odgovorne inicijative smatrali smo da je važno da se uključimo u ovaj projekat kako bismo svi zajedno ukazali na nasilje koje se dešava ženama oko nas. Predstava „Sama je tražila“ priča njihove priče i direktno pokazuje šta sve one svakodnevno doživljavaju“, rekla je na konferenciji za novinare, povodom premijere predstave, Željka Ćirić Jakovljević, direktor Sektora marketinga i korporativnih komunikacija Eurobanke.

Predstavu „Sama je tražila“, režirala je Ksenija Krnjaski, a zasnovana je na delima dramskih pisaca iz Srbije, Hrvatske, Irske, Španije i Švedske. Kao neposredni povod ima nasilje nad ženama, a kojem se u Srbiji uglavnom ćuti. Projekat je zamišljen kao omnibus sastavljen od priča, monologa, ispovesti onih koji su umrli. Osim ličnih iskustava, kao inspiracija su korišćeni policijski izveštaji, arhiva registrovanih ubistava žena na teritoriji Srbije tokom 2015. godine. Naracija se odvija u prvom licu. Šest glumica glume i nasilnike i žrtve i oružje i vrenje u međuljudskim odnosima i samoću.

Osim predstave, projekat će pratiti i tribine, izložbe umetničkih fotografija inspirisanih dokumentarnim materijalima uzetih sa mesta zločina.

Premijera predstave „Sama je tražila” održaće se 28. januara na sceni „Dečijeg kulturnog centra”. Planirane su premijere u Novom Sadu i Nišu.

Tags
Back to top button