Poziv inovatorima: Bosch Startup Harbour program prvi put u Srbiji – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSLIDERSVE VESTI

Poziv inovatorima: Bosch Startup Harbour program prvi put u Srbiji

Glavni fokus programa Bosch Startup Harbor je na tehnološkim startapima koji se nalaze u ranoj fazi razvoja. Pored povezivanja startapa sa ekspertima kompanije Bosch, vrednost koju program donosi ogleda se i u pristupu velikoj mreži stručnjaka i partnera u ekosistemu, individualnom mentorstvu i podršci u razvoju i validaciji tehnologija i biznis modela.

Ove godine se Bosch Startup Harbour fokusira na sledećih pet inovativnih tema za koje se startapi mogu prijaviti:

  • Inovacije zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji i veštački stvorenim podacima;
  • Kreiranje sadržaja za obuke uz pomoć generativne veštačke inteligencije;
  • Razvijanje softvera za automatizovanu vožnju uz pomoć XR tehnologije;
  • Komunikacija između ljudi i Metaversa uz pomoć pametnih senzora
  • Oblikovanje održivosti i digitalna industrijska revolucija

Vukota Eraković, senior IT menadžer u kompaniji Bosch, kaže da kompanija kroz program želi da se poveže sa lokalnom startap zajednicom i primenjenim znanjem i iskustvom svojih stručnjaka doprinese poslovnoj validaciji, razvoju i daljem plasiranju zanimljivih tehničkih rešenja koja su trenutno dostupna u našoj zemlji. “Program Bosch Startup Harbour je globalnog karaktera, s tim da se ove godine dodatno fokusiramo na startape iz Srbije, Poljske i Bugarske. Ovo je osmi ciklus programa kroz koji je do sada prošlo više od 40 startapa širom sveta, a neki od njih i dalje sarađuju sa našom kompanijom”.

Rok za prijavu startapa je 30. septembar, a detaljnije informacije o procesu prijave, selekciji i načinu rada pronađite na zvaničnom Bosch Startup Harbour vebsajtu.

BIZLife

Tags
Back to top button