Vlasnik ALTA PAY grupe sa američkim kongresmenom o budućoj saradnji: Planirana ulaganja u nekretnine i zelenu energiju – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODISLIDERSVE VESTI

Vlasnik ALTA PAY grupe sa američkim kongresmenom o budućoj saradnji: Planirana ulaganja u nekretnine i zelenu energiju

Spremnost za povećanjem obima saradnje između finansijskih institucija sa Balkana i američkih kompanija bila je glavna tema sastanka između predsednika Upravnog odbora ALTA banke i vlasnika Alta Pay Grupe, dr Davora Macure sa američkim kongresmenom Džonom Molenarom u Vašingtonu. Pored ovog, Macura je imao seriju strateških sastanaka sa predstavnicima američkih vlasti, finansijskih institucija i medija.

Razgovor sa Molenarom se fokusirao na prilike za unapređenje tehnološke saradnje i integracije, povećanje nivoa prisustva finansijskih institucija sa Balkana u SAD i obrnuto, kao i u mogućnost zajedničkih investicija u oblasti nekretnina, i oblasti obnovljivih izvora energije:

– Održani sastanci predstavljaju nastavak naših napora u proširenju saradnje između našeg regiona i SAD-a. U narednom periodu očekujemo konkretizaciju ovih dogovora. Ovakve inicijative otvaraju put balkanskim finansijskim institucijama i kompanijama da se efikasnije povežu sa globalnim tržištima i od suštinskog su značaja za ekonomski razvoj i stabilnost našeg regiona.

U Alta Pay Grupi su, vođeni vizijom dr Macure, posvećeni izgradnji veza koje ne samo da unapređuju njihovo poslovanje, već i doprinose kreiranju naprednog ekonomskog okruženja za sve učesnike na tržištu.

Tags
Back to top button