Vlada Srbije: Projektovan rast BDP-a od 3,5 odsto u 2024. godini – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Vlada Srbije: Projektovan rast BDP-a od 3,5 odsto u 2024. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je u četvrtak na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj je istaknuto da projektovan rast BDP-a za 2024. godinu iznosi 3,5 odsto.

Brnabić je navela da su građevinarstvo, putna infrastruktura, turizam, usluge i nova tržišta oblasti koje su ključne za ostvarivanje planiranog privrednog rasta, što se pokazalo i u protekloj godini, saopšteno je na sajtu vlade.

Premijerka je ocenila da je detaljno sumiranje rezultata iz protekle godine važno kako bi nastavili sa rastom privrede koji je planiran za 2024. godinu, i pohvalila ostvareni rast od 2,5 odsto u 2023. godini.

Prema njenim rečima, plan „Srbija 2027“ za period od 2024. do 2027. godine predviđa sveobuhvatni razvoj Srbije, među kojima su programi za podizanje životnog standarda građana, projekti u oblasti nauke i tehnologije, obrazovanja, razvoja infrastrukture, industrijalizacije, energetike, ekologije, poljoprivrede, zdravstva, turizma, kao i u drugim oblastima od nacionalnog značaja.

Tags
Back to top button