Goldman Sachs razmatra prodaju platforme za kreditiranje malih potrošača – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

Goldman Sachs razmatra prodaju platforme za kreditiranje malih potrošača

Goldman Sachs Group je u naprednim pregovorima za prodaju svoje jedinice GreenSky konzorcijumu koji uključuje Sixth Street Partners. Kako piše Bloomberg, konačna odluka nije doneta i pregovori su u toku sa neizvesnim ishodom.

Prodaja platforme za kreditiranje na rate koju je Goldman kupio pre manje od dve godine deo je šireg povlačenja od segmenta potrošačkog kreditiranja nakon što su se pokušaji giganta sa Wall Streeta da pridobije maloprodajne kupce pokazali skupljim nego što se očekivalo.

Izvršni direktor Dejvid Solomon (David Solomon) planirao je da proširi domet kompanije izvan tradicionalnog fokusa na ultra-bogate pojedince, ali ispostavilo se da su troškovi bili previsoki, a dobit nedovoljna.

Eventualna prodaja ove poslovne jedinice takođe uključuje fondove KKR & Co. i Pacific Investment Management, i vredela bi oko 500 miliona dolara, navodi Wall Street Journal.

Investiciona banka je bila u pregovorima sa nekoliko grupa o potencijalnom poslu, uključujući Apollo Global Management i Pagaya Technologies, objavio je Bloomberg prošlog meseca.

Goldman je postigao dogovor o kupovini GreenSkya za oko 2,24 milijarde dolara 2021. godine, sa ciljem da dobije najveću fintech platformu za izdavanje potrošačkih kredita.

Bloomberg

Tags
Back to top button