Jedna od većih banaka u Srbiji upozorava sve svoje klijente: U toku je internet prevara – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKELICNE FINANSIJESLIDERSVE VESTI

Jedna od većih banaka u Srbiji upozorava sve svoje klijente: U toku je internet prevara

Unikredit banka u Srbiji upozorila je sve svoje klijente i širu javnost da je u toku jedna od internet prevara u kojoj se spominje ime banke, a kroz koju se građani pozivaju da ulože novčana sredstva kako bi stekli brzu zaradu.

„Internetom, pre svega društvenim mrežama, deli se određeni link i obaveštenje koje sadrži neistinite informacije o navodnoj investicionoj platformi Unikredit banke, koja nudi brzu zaradu, zahtevajući ulaganje novca. Unikredit banka Srbija obaveštava sve da ne stoji iza takvih informacija i da je u pitanju prevara“, navela je banka.

Ova banka je, u cilju bezbednosti, pozvala građane da ne učestvuju u pomenutim aktivnostima, niti da postupaju prema instrukcijama koje se navode u lažnim vestima.

„Banka je preduzela sve korake u cilju sprečavanja daljih sličnih aktivnosti, a sve građane podseća da budu oprezni kada se od njih traže lični podaci putem društvenih mreža“, ističe se u saopštenju.

Kako bi se u najkraćem roku eliminisale prevarne akcije, banka je pozvala sve građane sve da uvek prijave lažne naloge društvenim mrežama, kako bi bili uklonjeni.

Nova.rs

Tags
Back to top button