Prosečna julska zarada u Crnoj Gori 797 evra – Bankar.rs
LICNE FINANSIJESLIDERSVE VESTI

Prosečna julska zarada u Crnoj Gori 797 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u julu je iznosila 797 evra i bila je 0,3 odsto veća u odnosu na jun, prenosi danas RTCG, navodeći podatke Monstata. U julu je u odnosu na isti mesec prošle godine prosečna neto zarada porasla 11,6 odsto.

Prosečna bruto zarada u junu bila je 993 evra.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u julu u odnosu na jun zabeležile rast od jedan odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile pad od 0,7 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u julu su u odnosu na jun porasle u sektorima ostale uslužne delatnosti 2,3 odsto, umetničke, zabavne i rekreativne delatnosti dva odsto, prerađivačka industrija 1,8 odsto, građevinarstvo 1,6 odsto, stručne, naučne i tehničke delatnosti 1,3 odsto, saobraćaj i skladištenje i finansijske i delatnosti osiguranja po 0,9 odsto i administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 0,8 odsto.

Rast je zabeležen i u sektorima usluge smeštaja i ishrane 0,7 odsto, snabdevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa, uklanjanje otpada i slične aktivnosti, kao i trgovina na veliko i na malo, popravka motornih vozila i motocikala po 0,6 odsto i poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i zdravstvena i socijalna zaštita po 0,3 odsto.

Pad neto zarade u julu je, u odnosu na prethodni mesec, zabeležen u sektorima informisanje i komunikacije 3,1 odsto, poslovanje nekretninama 0,6 odsto, vađenje ruda i kamena 0,2 odsto, snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija i državna uprava i odbrana, obavezno socijalno osiguranje po 0,1 odsto.

Danas

Tags
Back to top button