Xiaomi ukida 10% radnih mesta: Rezovi u odeljenjima sa padom profita pod pritiskom inflacije – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Xiaomi ukida 10% radnih mesta: Rezovi u odeljenjima sa padom profita pod pritiskom inflacije

U kineskoj kompaniji Xiaomi započet je niz otpuštanja kojim će radna snaga proizvođača pametnih telefona biti manja za 10 odsto. Rukovodioci tehnološkog giganta doneli su ovu odluku kako bi smanjili troškove čiji rast podstiče globalna inflacija i restriktivne mere za borbu protiv virusa Covid-19.

U kompaniji Xiaomi, najveći proizvođač mobilnih telefona u Kini i treća najveća kompanija u industriji na globalnom nivou (iza kompanija Apple i Samsung), otkaze će dobiti radnici iz različitih sektora poslovanja, među kojima je i odeljenje za proizvodnju vodećih proizvoda, koje tri kvartala zaredom beleži pad i zarade i profita.

Svoje pozicije napustiće i tri rukovodioca kompanije, među kojima je bivši veteran kompanije Qualcomm Vang Sijang (Wang Xiang), navodi se u poruci koju je zaposlenima poslao osnivač i predsednik Odbora kompanije Xiaomi Lej Džun (Lei Jun).

Ove poteze firma povlači pred kraj godine u kojoj je čitav tehnološki sektor pretrpeo veliku štetu, uzrokovanu ograničenjima koja je vlada postavila za internet grupe i koja su dovela do pada profita i masovnih otpuštanja.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button