Da li se Musk povlači sa čela Twittera? Anketa pokazala da ga ne želi preko 10 miliona korisnika – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Da li se Musk povlači sa čela Twittera? Anketa pokazala da ga ne želi preko 10 miliona korisnika

Dan nakon što je vlasnik i izvršni direktor Tvitera, Ilon Mask pokrenuo anketu, skoro 10 miliona korisnika, tj. 57,5 odsto od oko 17,5 miliona korisnika koji su učestvovali u ispitivanju, odgovorilo je potvrdno na milijarderovo pitanje da li treba da se povuče sa mesta šefa kompanije. Podsetimo, Mask je naglasio da će poštovati rezultate ankete.

Odgovarajući na komentar jednog od korisnika Tvitera o mogućoj promeni na mestu generalnog direktora, Mask je saopštio nema naslednika.

On je prošlog meseca izjavio pred američkim sudom u Delaveru da ce smanjiti svoje angažovanje na Tviteru i eventualno naći nekog drugog ko bi preuzeo rukovođenje kompanijom.

Novo izjašnjavanje korisnika dolazi nakon što je kompanija Tviter saopštila juče da će ukloniti naloge koji su kreirani isključivo s ciljem promocije drugih društvenih platformi i sadržaja koji sadrže linkove ili korisnička imena rivalskih društvenih medija.

Taj potez će uticati na sadržaje poput Fejsbuka i Instagrama u okviru kompanije Meta, kao i platformi Mastodont, Trutj social, Trajbel, Nostr i Post, navodi se u saopštenju kompanije Tviter.

Na samu anketu javio se i niz drugih “velikih igrača” IT scene, kako američke tako i svetske.

Bivši prvi čovek Myspace-a, Tom Anderson, istakao je u svom postu da sve zavisi od toga ko ga nasledi.

Vlasnik najveće kripto-menjačnice Čengpen Žao, poznat kao CZ zamolio je milijardera da ostane na čelu kompanije.

Tags
Back to top button