Sve igrice domaćih kompanija na jednom mestu – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Sve igrice domaćih kompanija na jednom mestu

Sve video igre nastale u srpskim game kompanijama od danas su dostupne na sajtu Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA). Ovo je jedinstvena platforma za pretragu igara koje nastaju u našoj zemlji.

Na platformi se nalazi preko 160 naslova, a igre su iz najrazličitijih žanrova. Većina je pravljena za PC i mobilne platforme. Najveći broj igara dolazi iz Beograda, Novog Sada i Niša i na njima su radili timovi od jedne osobe do preko 80 ljudi.

Asocijacija broji oko 111 kompanija iz Srbije, a na platformi se nalazi preko 170 igrica različitih žanrova. Tu su strateške, simulatori, akcije, avanture, kao i one za opuštanje tzv. „male igrice“.
Mi u SGA se, između ostalog, konstantno trudimo da unapredimo kako lokalnu, tako i globalnu vidljivost našeg ekosistema. Pored dobrih primera uspešnih kompanija, kao i sve većeg broja studija u fazi rasta, raste i prisustvo globalnih giganata koji ulažu u srpsku industriju video igara. SGA je odavno mesto okupljanja svih potencijalno zainteresovanih strana za dobijanje informacija”, izjavila je predsednica upravnog odbora Marija Ilić.

Zahvaljujući ovakvoj bazi, koja će se stalno proširivati, svi zainteresovani izdavači i investitori iz sveta gejminga mogu bolje da upoznaju srpske projekte i studije, kao i mediji, obrazovne institucije i drugi donosioci odluka.

Podsećamo, po zvaničnom godišnjem izveštaju SGA, igre proizvedene u Srbiji kupljene su i preuzete više od 370 miliona puta u celom svetu. Industrija je prihodovala 125 miliona evra i zapošljava preko 2.300 stručnjaka iz različitih branši.

Izvor: Novaekonomija.rs

Back to top button