Kupujete električni trotinet? Evo kako da izaberete najbolji – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Kupujete električni trotinet? Evo kako da izaberete najbolji

Električni trotineti sve su popularniji način prevoza širom sveta. Vrlo su praktični, jer nisu veliki i možete ih uvek imati sa sebom.

Na tržištu se nalaze različiti modeli električnih trotineta i ponekad je teško izabrati najbolji za vlastite potrebe.

Električni trotineti dostupni su u širokoj paleti različitih veličina, a koji je najbolji zavisi od toga za što želite da ga koristite.

Prilikom odabira električnog trotineta, evo na šta treba da obratite pažnju.

Snaga motora

Prva stavka koja utiče na to koji je najbolji električni trotinet za vaše potrebe jeste – snaga motora. Motori električnih trotineta mere se u vatima (W). Počinju od 200 W i povećavaju se na više od 5.000 W. Veličina motora trotineta je važna jer ona u osnovi diktira snagu trotineta. Motor od 250 W obično je dovoljan za svakodnevno putovanje preko ravnog tla, ali trebalo bi da razmislite o snažnijem motoru ako ćete redovno ići preko uzbrdica.

Maksimalna brzina

Još jedan faktor koji pomaže pri izboru najboljeg električnog trotineta je maksimalna brzina. Svi trotineti imaju određenu maksimalnu brzinu. To je obično oko 30 km/h. Ako koristite trotinet za vožnju gradom, verovatno ćete provesti dosta vremena vozeći upravo sporije od 30 km/h.

Težina

Poslednji razlog koji će vam pomoći da odaberete najbolji električni trotinet je težina. Neki električni trotineti znatno su teži od drugih. Ako planirate da nosite trotinet sobom, bilo bi dobro da nađete neki laganiji. Ipak, treba imati na umu da su najbrži trotineti s najsnažnijim motorima uvek teži.

Tags
Back to top button