Sindikati predlažu ograničenje marže za hranu na 10 odsto – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

Sindikati predlažu ograničenje marže za hranu na 10 odsto

Zlatno pravilo za uzimanje kredita glasi: nikada nemojte uzimati novac kada vam „gori pod nogama“.

Zašto? Zato što tada niste u prilici da pregovarate sa bankom i proći ćete mnogo skuplje nego što biste mogli da ste uzeli kredit kada vam nije bilo tako hitno. Dakle, prvo i osnovno: nemojte dozvoliti da vam neko prodaje, nego kupite kada vi to želite. Suština je da se dogovorite sa sobom, a onda i sa bankom, ne obrnuto.

U banku idite tek onda kada ste sigurni šta je to što želite da kupite iz ponude kredita.

Ukoliko se brinete zbog skoka euribora– uzmite kredit sa fiksnom kamatnom stopom ili kredit u dinarima.

Kako da znate da ste spremni za kredit?

U slučaju stambenog kredita, to je onaj momenat kada shvatite da ste sigurni da narednih, primera radi, 25 godina, spremni da otplaćujete mesečne rate.

Ukoliko niste spremni za uzimanje kredita– onda ste se odlučili za lutriju. To ne mora nužno da znači da ste učinili nešto loše, ima ljudi koji se izvuku i kada se „olupaju“ zbog uzimanja kredita. Međutim, poenta finansija jeste da vam obezbede život sa što manje ili, ako je moguće, bez trauma.

Za keš ili refinansirajući kredit ste spremni kada znate za šta ga uzimate, to jest kada ćete uz njega promeniti neku lošu finansijsku naviku koju ste imali u prošlosti.

Čak i ukoliko niste sad odmah spremni – makar znate na čemu ste trenutno i kada biste mogli da “mirne glave” aplicirate za kredit.

Izvor: Kamatica.com

Tags
Back to top button