Letovi Er Srbije tokom vikenda kasnili ili otkazivani – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Letovi Er Srbije tokom vikenda kasnili ili otkazivani

Kompanija Er Srbija (Air Serbia) izvinila se putnicima zbog kašnjenja sa polascima i otkazivanja pojedinih redovnih i čarter letova do kojih je tokom vikenda došlo iz tehničkih razloga.

„Najveći broj putnika sa tih letova već je zbrinut, preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove, a nadležne službe Er Srbija neprekidno rade da bi se pružila neophodna podrška i preostalim putnicima. Za sve to vreme, Er Srbija se trudi da se za putnike obezbedi osveženje, kao i pravovremeno informisanje. Kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima. Bezbednost putnika i članova posade su najvažniji prioritet za domaću avio-kompaniju“, navodi se u saopštenju srpskog avio-prevoznika.

Iz nacionalne avio-kompanije objašnjavaju da je u ovom trenutku situacija u putničkom avio-saobraćaju u celoj Evropi opterećena velikim izazovima, koji se pre svega odnose na posledice dvogodišnje krize usled pandemije korona virusa.

„Svi sektori putničkog avio-saobraćaja u Evropi, od održavanja aviona, preko zemaljskog opsluživanja aerodroma, do avio-kompanija, suočavaju se sada sa izuzetnim sezonskim rastom tražnje s jedne strane i relativno ograničenim resursima sa druge, uključujući i manjak ljudstva. Putnički avio-saobraćaj je visoko povezana industrija, tako da kašnjenje i odlaganje u bilo kom njenom segmentu nužno dovodi do daljih faznih kašnjenja i potencijalnih otkazivanja letova. Kao sastavni deo evropskog putničkog avio-saobraćaja, takođe se suočavamo sa sličnim izazovima“, ističu iz nacionalne avio-kompanije.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button