Mostar proglasio neradnu nedelju – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Mostar proglasio neradnu nedelju

Rad nedeljom na području grada Mostara postaje prošlost.

Gradsko veće Mostara sa 26 glasa za, 2 protiv i 4 uzdržana usvojilo je odluku o zabrani rada nedeljom, što je izazvalo različite reakcije poslodavaca, radnika, ali i građana, prenosi N1.

Prema novoj odluci, nedeljom, praznicima i neradnim danima, trgovinama koje se bavi prodajom pekarskih proizvoda kao i cvećarama rad će biti omogućen u periodu od 7 do 12 sati, dok trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedeljom, a ostalim danima njihovo radno vreme biće od 7 do 21 sat. Nedeljom tako neće raditi ni trafike.

Za vreme turističke sezone u letnjem periodu od 15. juna do 15. septembra određuje se radno vreme i to najduže do ponoći radnim danom te 1 sat vikendom, uz puštanje i izvođenje muzike za ugostiteljske objekte koji posluju van kolektivno stambenih objekata. Za ugostiteljske objekte na otvorenom prostoru kao što su bašte, i terase, u letnjem periodu, određuje se radno vreme najduže do ponoći radnim danom te sat vikendom, uz puštanje i izvođenje muzike za objekte koji se ne nalaze u okviru kolektivno stambenih objekata.

Za one koji ne budu poštovali odluku o radnom vremenu i ako pravna osoba ne odredi radno vreme u skladu s odredbama ove Odluke previđene su novčane kazne od 500 do 1.500 evra u lokalnoj valuti.

Tags
Back to top button