Pokrenuta nova usluga PKS za proveru boniteta kompanija – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Pokrenuta nova usluga PKS za proveru boniteta kompanija

Srpskim privrednicima predstavljena je usluga Privredne komore Srbije (PKS) „Proverite“ koja omogućuje proveru boniteta domaćih i stranih poslovnih partnera, procenu rizika naplate i osiguranje potraživanja.U saradnji sa društvom za upravljanje rizicima COFACE, jednim od tri svetska lidera u osiguranju potraživanja, firme u Srbiji putem E usluge PKS „Proverite“, na portalu eUsluge, mogu dobiti poslovne informacije o finansijskom riziku, stabilnosti poslovanja dobavljača i kupaca, u zemlji i inostranstvu, kao i o predvidivosti određenih pokazatelja poslovanja, stoji na sajtu PKS.

U pitanju su ključni faktori za širenje na tržišta i pronalaženje poslovnih partnera. Poručivanjem izveštaja dobija se uvid u poslovanje i finansijsku stabilnost kompanije, kao i informacije o statusu i istorijatu.

Takođe, firme mogu da provere i sopstveni bonitet, naručivanjem bonitetnog izveštaja za sopstvene potrebe, kao garanta u razgovorima sa domaćim ili ino dobavljačima.

Usluga „Proverite“ je još jedna od digitalizovanih usluga PKS, koja će doprineti unapređenju efikasnosti servisa u skladu sa potrebama članica i poslovne zajednice, a dostupna je na portalu eUsluge.

Izvor: PKS

Tags
Back to top button