Telekom Srbija će ove godine isplatiti dvostruko više dividendi – Bankar.rs
ANALIZEINTERVJUIKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Telekom Srbija će ove godine isplatiti dvostruko više dividendi

Iako prošle godine nije bilo rominga prihodi Telekom Srbija povećani su za preko 40 miliona evra, kaže generalni direktor kompanije Vladimir Lučić.

Prema njegovim rečima, za to je zaslužan pre svega sektor interneta sa rastom prihoda od 13 odsto i multimedije gde je rast iznosio čak 22 procenta.

On je potvrdio kako očekuje da se ranije procene ostvare i da Telekom Srbija do 2022. dostigne vrednost od četiri milijarde evra.

“Postoji veliki prostor za optimizaciju troškova”, istakao je Lučić za Prvu TV. “Čist profit ove godine će biti preko 10 milijardi dinara, svake godine skoro dupliramo profit“, dodao je.

“Ove godine ćemo u septembru platiti duplo više dividendi nego lane, čak 4,1 milijardu dinara će biti uplaćeno“, kazao je direktor Telekoma.

“Kada se saberu obveznice i dugovi bankama, i dalje imamo prosečan dug za jednu telekomunikacionu kompaniju”, rekao je Lučić.

“Mislim da svi ovi trendovi pokazuju da smo mi bili u pravu kada su u pitanju naše akvizicije. Uspeli smo da povećamo i prihode i profitabilnost naše kompanije u budućnosti”, naveo je. Ističe da će neto dug da pada jer su prihodi sve veći.

Lučić navodi da je ugovor sa Telenorom standardni ugovor. “To je obostrani interes koji je standard u mnogim evropskim zemljama. Otvoreni smo ne samo za Telenor, nego za sve koji bi izašli na to tržište, da im ustupimo našu optičku infrastrukturu”, istakao je.

Tags
Back to top button