Sutra počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane, a evo koji su uslovi da dobijete novac – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Sutra počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane, a evo koji su uslovi da dobijete novac

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do danas imaju pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Prijava za ovu novčanu pomoć počinje sutra 1. juna. Poslednji dan za prijavu je 15. jun, a pare na račune građana u bankama država će isplatiti u periodu od 12. do 20. juna.

Ono što je najvažnije u slučaju da želite ovih 3.000 dinara od države, jeste da ste zaključno sa današnjim danom vakcinisani makar jednom dozom bilo koje od dostupnih vakcina u Srbiji. Dakle, svi koji se vakcinišu posle tog datuma, nemaju pravo na pomoć.

Što se tiče prijave, procedura je organizovana na isti način na koji smo se ove godine prijavljivali za 60 evra i prošle za 100 evra. Prijava će biti moguća na dva načina: onlajn preko sajta Uprave za trezor; i telefonski, na broj telefona koji će biti objavljen uoči 1. juna kada prijava počinje, prenosi Blic.

Dakle za prijavu za 3000 dinara vam je potreban: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun. Ukoliko nemate račun u banci, u prijavi je potrebno samo navesti naziv banke i račun će vam biti automatski otvoren.

Građani koji primaju socijalnu pomoć, kao i penzioneri, neće morati da se prijavljuju. Svi ostali imaju tu obavezu. Važno je istaći da pravo na dodatnih 3000 dinara za vakcinisane imaju svi građani stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V. Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani praktično neće morati u prijavi ni da daju.

U Srbiji je do sada vakcinisano ( jednom dozom) 2,520,220 građana i svi oni ostvaruju pravo na ovu novčanu pomoć.

Najviše ih je vakcinisano u Beogradu, Nišu, Užicu, Novom Sadu, i to posebno u centralnim gradskim opštinama. Najmanje vakcinisanih je u mestima: Tutin, Novi Pazar, Ljig, Lajkovac i Mionica.

Tags
Back to top button