Počela sa radom Irsko-srpska privredna komora – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Počela sa radom Irsko-srpska privredna komora

Početak rada Irsko-srpske privredne komore, sa Frenkom Haniganom na čelu, ozvaničen je na vebinaru na kojem su učestvovali ambasadorka Srbije u Irskoj na nerezidencijalnoj osnovi Aleksandra Joksimović i ministar spoljnih poslova Irske Sajmon Koveni, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Joksimović je naglasila dobre bilateralne odnose između Srbije i Irske i prenela očekivanje da će novouspostavljena privredna komora značajno doprineti unapređenju trgovinskih i investicionih potencijala dveju zemalja.

Ambasadorka je govorila o prednostima poslovanja u Srbiji, a kao dodatnu prednost izdvojila je orijentisanost naše privrede ka tržištu EU, ali i niz sporazuma o slobodnoj trgovini zaključenih sa drugim značajnim partnerima.

Koveni je pozdravio pokretanje Irsko-srpske privredne komore kao korak ka daljem jačanju prijateljstva i saradnje između dve zemlje i pohvalio napore ambasadorke Joksimović i svih drugih koji su tome pružili doprinos.

On je izrazio očekivanje da će Komora doprineti unapređenju trgovinskih odnosa, ali i jačanju direktnih veza između dva naroda.

Šef irske diplomatije je pohvalio rezultate koje je Srbija postigla na planu vakcinacije i posebno izdvojio solidarnost koju je Srbija pokazala prema susedima u kontekstu prevazilaženja pandemije.

On je naglasio da Srbija i region Zapadnog Balkana jesu deo Evrope i da bi kao takvi trebalo da postanu i deo EU, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tags
Back to top button