Disney u padu, akcije na najnižem nivou u psolednjih devet godina – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Disney u padu, akcije na najnižem nivou u psolednjih devet godina

Akcije kompanije Wolt Disney pale su u četvrtak za 3,9 odsto, zatvarajući trgovanje na Wall Streetu na najnižem nivou u skoro devet godina, a neki investitori veruju da će doći do daljeg pada cene u narednih nekoliko meseci.

Akcionari giganta u industriji zabave istražuju plan preokreta kompanije nakon što je njen izvršni direktor Bob Ajger (Bob Iger) ranije ovog meseca obećao delimično povećanja cena u striming ponudi, više prihoda od oglašavanja i smanjivanje troškova u određenim poslovnim operacijama, kako bi se podigao posao.

U četvrtak su Diznijeve akcije bile prometovanije više nego inače, sa oko 321.000 trgovanih ugovora, ili 1,4 puta više od prosečnog dnevnog obima, prema podacima kompanije za analizu opcija Trade Alert, prenosi Reuters.

U kompanijskom izveštaju o zaradi 9. avgusta, Ajger je priznao da se Disney suočava sa „izazovnim okruženjem“ u bliskoj budućnosti. Akcije su izgubile na vrednosti više od pet odsto od tada, i trenutno su na nivou od 82,47 dolara po komadu, što je najniži nivo od 16. oktobra 2014. godine.

Tags
Back to top button