Ether uzleteo do novog rekorda – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Ether uzleteo do novog rekorda

Druga najpopularnija kriptovaluta ether uzleteo je juče za pet procenata, na novi rekord od 2.074,46 dolara. Bio je to peti uzastopni rast ove kriptovalute. Cena je ove nedelje skočila za 18 odsto nakon odluke jedne kartičarske kompanije da olakša transakcije u USD Coinu na Ethereum blockchain mreži, piše portal SEEbiz.

Ether, matična kriptovaluta za Ethereum, ove godine je gotovo utrostručio cenu.

USD Coin je kriptovaluta čija je vrednost fiksirana za kurs dolara. Kartičarska kompanija se odlučila na taj projekat nakon što je još nekoliko velikih finansijskih firmi, uključujući BNY Mellon i BlackRock, omogućilo plaćanje kriptovalutama, a analitičari zaključili da će kriptovalute postati sastavni dio investicijskih portfelja.

Vetar u leđa etheru dao je i poznati investitor Mark Kuban, voditelj emisije CNBC “Shark Tank” i vlasnik profesionalnog košarkaškog tima Dallas Mavericks, koji je u nedavnoj epizodi podcasta izjavio da je optimističan prema kriptovalutama, uključujući bitkoin, ali da je Ethereum “najbliži pravoj valuti”.

Etherova dnevna krivulja prikazuje simetrični proboj trougla. Tehnička analiza pokazuje da je višenedeljna konsolidacija završena i da je počeo širi trend rasta.

Tags
Back to top button