Mali: Proširuje se lista prioritetnih kapitalnih projekata – Bankar.rs
ANALIZEMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Mali: Proširuje se lista prioritetnih kapitalnih projekata

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali predsedavao je juče sednicom Komisije za kapitalne investicije.

Na njoj je razmotrena dinamika sprovođenja kapitalnih projekata koji su u toku, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministar Mali, kao potpredsednik Komisije, rekao je da je najvažnije da se poštuje dinamika radova i ugovoreni rokovi, i upozorio da je neophodno da se više vodi računa o upravljanju projektima. Istakao je da su neki od njih definisani i kao projekti od nacionalnog značaja.

On je naglasio da se lista prioritetnih projekata proširuje za dva, te da se odnosi na izgradnju železničke pruge Sobovica – Lužnice – Krak Batočina u Kragujevcu, kao na izgradnju pristupnih saobraćajnica za železničku stanicu Prokop u Beogradu.

Dogovoreno je da se naredni sastanak održi za desetak dana, do kada će biti identifikovani eventualni nedostaci, kako bi se na pravi način pristupilo njihovom rešavanju.

Mali je napomenuo da je prioritet ekonomski rast Srbije, zbog čega je fokus na javnim investicijama, koje najviše doprinose rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Podsetio je da je za kapitalne investicije predviđeno ulaganje 330 milijardi dinara iz budžeta za 2021. godinu, odnosno 5,5 odsto BDP-a, i zaključio da je neprikosnoveni cilj rast životnog standarda i rast srpske ekonomije od šest odsto do kraja godine.

Tags
Back to top button