Indeksi i promet na BELEKSU na nizbrdici – Bankar.rs
ANALIZEIZVEŠTAJ SA BERZESLIDERSVE VESTI

Indeksi i promet na BELEKSU na nizbrdici

Početak nove trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi doneo je dalji pad prometa i BELEKS indeksa.Ukupan promet na trgovanju iznosio je 2,3 miliona dinara (19,7 hiljada evra).

Indeks BELEKS15 je skliznuo za dodatnih 0,1 posto i zaključen je na 732,32 poena, dok se BELEKSlajn, uz zanemarljivu negativnu korekciju, održao na nivou od 1.526,57 poena.

Najveći promet je imala akcija Energoprojekt holdinga, u iznosu od 0,3 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 380 dinara.

Akcija Naftne industrije Srbije je oslabila za dodatnih 0,6 procenata, na 617 dinara, a istrgovana je za četvrt miliona dinara, dok se Galenika Fitofarmacija zadržala na 2.550 dinara uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Jedini dobitnik je bila Fintel energija, čija je cena porasla za 0,8 odsto, na 645 dinara, uz neveliki promet.

Preduzeće za poljoprivrednu proizvodnju “Stari Tamiš” iz Pančeva je nastavilo uspon na MTP tržištu ojačavši za 4,7 procenata, na 8.538 dinara, uz trgovanje iznad 0,2 miliona dinara.

Aktivnost stranih investitora na tržištu akcija bila je uzdržana, pri čemu su u ukupnom prometu imali udeo od 1,55 posto, u kupovini 3,10 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Izvor: Dnevnik.rs

Tags
Back to top button