CKB banka imenovala nove direktore – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

CKB banka imenovala nove direktore

Crnogorska Komercijalna Banka (CKB) i Podgorička banka završile su sredinom decembra proces spajanja u jednu finansijsku instituciju, od kada posluju pod nazivom Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, member of OTP group.

Projekat spajanja trajao je od jula 2019. godine kada je CKB, članica mađarskog OTP-a, kupila 90,56 odsto akcija Societe Generale banke Montenegro. Nakon toga, Societe je promenila ime u Podgorička banka.

Integrisanom bankom, upravljaće Pál Kovác, koji će obavljati funkciju glavnog izvršnog direktora banke. Kovács, magistar ekonomije, diplomirao je na Fakultetu za finansije Univerziteta za ekonomiju u Budimpešti. Takođe je član Odbora direktora CKB-a. Ima bogato iskustvo u bankarskom sektoru. Karijeru je započeo u Narodnoj banci Mađarske 1982. godine. Potom se pridružio banci K&H Plc. kao generalni direktor, a onda i zamenik glavnog izvršnog direktora i član Odbora direktora. U OTP grupi radi od 1999. godine. Tu je od 1999. do 2000. godine bio generalni direktor za korporativno bankarstvo za regiju Budimpešte. Od 2000. do 2006. godine bio je generalni direktor Centralne direkcije za odobravanje zajmova. U periodu od 2006. do 2012. godine radio je kao generalni direktor Direkcije za komercijalno bankarstvo, a od 2014. do 2016. na poziciji generalnog direktora Direkcije za korporativno i projektno finansiranje. Šest godina je bio predsednik Nadzornog odbora u OTP banci u Ukrajini. Od 2017. godine je glavni izvršni direktor u CKB-u.

Pored Kovác-a Upravu banke čine:

Branislava Maja Vukčević – Izvršni direktor za Sektor korporativnog upravljanja

Sandra Kordić – Izvršni direktor Sektora za poslovanje sa fizičkim i pravnim ilicima

Maja Krstić – Izvršni direktor za Sektor strategije i finansija

Viktor Vorobej – Izvršni direktor za Sektor upravljanja rizicima

Ivan Vučinić – Izvršni direktor za Sektor IT-a i operacija

U Odboru direktora Banke biće: Miklós Németh, Pál Kovács, Gyözö Nyitrai, Peter Krizsanovich, Balázs Olchváry, Tamás Kamarási, Ilona Török.

Tags
Back to top button