Huavei objasnio zašto je prodao brend Honor – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Huavei objasnio zašto je prodao brend Honor

Kompanija Huavei oglasila se saopštenjem povodom vesti da je prodala jedan od svojih najuspešnijih smartfon brendova – Honor.

“Deo poslovanja Huaveija namenjen potrošačima u proteklom periodu bio je pod ogromnim pritiskom. Razlog je kontinuirana nedostupnost tehničkih elemenata potrebnih za naš posao sa mobilnim uređajima. Zbog toga je Huawei Investment & Holding Co., Ltd. odlučio da proda kompletan posao sa Honor telefonima kompaniji Shenzhen Zhixin New Information Technology“, navode iz kompanije.

Kako se dodaje, ova prodaja će pomoći kanalima prodaje i nabavke brenda Honor da izdrže u ovom teškom periodu.

Nakon što prodaja bude završena, Huavei neće biti vlasnik akcija niti na bilo koji način uključen u upravljanje ili donošenje odluka novog vlasnika brenda Honor, kaže se u saopštenju kompanije.

Kako ističu, ovaj potez je učinjen od strane Honor industrijskog ogranka kako bi obezbedio sopstveni opstanak. Preko 30 agenata i distributera brenda Honor su prvi predložili ovu akviziciju.

“Od svoje pojave u 2013. godini, brend Honor bio je fokusiran na mlađu ciljnu grupu, nudeći telefone niže i srednje cenovne kategorije. Tokom proteklih sedam godina, razvoj Honor brenda omogućio je isporuku preko 70 miliona uređaja godišnje”, saopšteno je.

Tags
Back to top button