APR: Sutra ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019. – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

APR: Sutra ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019.

Agencija za privredne register (APR) objavila je da sutra ističe rok za dostavljanje redovnih finansijskih izveštaja za 2019. godinu.

Dokumentaciju treba da dostave preduzeća i preduzetnici koji primenjuju Zakon o računovodstvu, navedeno je na sajtu APR-a.

Do tog roka u APR očekuju da još oko 25.000 obveznika dostavi svoje izveštaje, za šta je izuzetno ove godine produžen rok, u skladu sa Uredbom o pomeranju rokova za održavanje redovne sednice skupštine privrednog društva i dostavljanje godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja privrednih društava, zadruga, drugih pravnih lica i preduzetnika.

Do sada je 246.264 obveznika ispunilo ovu obavezu. Od tog broja 189.934 obveznika dostavilo je redovne godišnje finansijske izveštaje istovremeno sa podacima za statističke potrebe, 28.046 je dostavilo izjave o neaktivnosti, dok je redovne godišnje finansijske izveštaje samostalno dostavilo 28.284 obveznika.

APR je do sutra, 4. avgusta, do ponoći, kada ističe rok za predaju ovih izveštaja, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku, radi pružanja stručne pomoći u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima, koja je i inače redovno dostupna radnim danima u Agenciji.

Podseća se i da se na internet stranici APR-a, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve relevantne informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izvštaja za 2019. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, kao i video uputstava.

APR je pozvao obveznike da sporna pitanja šalju na tri elektronske adrese i to: za rešavanje pitanja u vezi primene PIS FI sistema ili problema sa potpisivanjem korisnici se mogu obratiti na elektronsku adresu [email protected].

Za dodatna objašnjenja na raspolaganju je mejl adresa [email protected], a za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku potrebno je uputiti reklamaciju na elektronsku adresu [email protected].

Tags
Back to top button