Usluge OTP Osiguranja uz IN2 rešenje od sada dostupne i u poslovnicama Vojvođanske banke – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKEOSIGURANJESVE VESTI

Usluge OTP Osiguranja uz IN2 rešenje od sada dostupne i u poslovnicama Vojvođanske banke

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rešenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke.
Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja sledi 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rešenje povećaće se sa sadašnjih 90 na 210.

Primena rješenja INsurance2 Front Office omogućiće bitno olakšanu i integrisanu prodaju polisa životnog osiguranja u poslovnicama ove banke u najkraćem roku zahvaljujući veoma visokom stepenu automatizacije povlačenja potrebnih podataka iz sistema. Ovo rešenje omogućava klijentima da brzo i jednostavno ugovore usluge osiguranja tokom obavljanja drugih poslova u banci, čime uvodi osiguranje kao uslugu komplementarnu bankarskim uslugama.

„Uvođenjem ovog rešenja u poslovne procese OTP osiguranje nastavlja sa digitalizacijom usluga kao nužnim preduslovom za unapređenje korisničkog iskustva i zadovoljstva naših klijenata. Sledi nam izazovno integraciono razdoblje u kojem nas očekuju pripreme za značajno povećanje broja poslovnica. To za nas predstavlja i veliki uspeh, ali i odgovornost da našim korisnicima osiguramo brz i efikasan pristup našim uslugama, što ćemo i postići sa ovim rešenjem“, rekao je Ivan Jovanović, predsednik Izvršnog odbora OTP Osiguranja.

„Ovaj projekat je nastavak duge i kvalitetne saradnje koju IN2 i OTP Osiguranje u Srbiji imaju još od 2014. godine, i na najbolji je način utelovio naše znanje i iskustvo kako na razvoju prodajnih aplikacija usmerenih na olakšavanje usluge klijentu, tako i na implementaciji složenih proizvoda osiguranja. Na njemu je radilo desetak naših stručnjaka koji su svojim angažmanom dokazali da je IN2 pouzdan partner i u direktnim okolnostima kakve su ove u kojima se zbog pandemije nalazimo“, kaže Vedran Krevatin, izvršni direktor Sektora osiguranja IN2 grupe.

INsurance2 Front Office je rešenje u koje je ugrađeno značajno iskustva u razvoju softvera za osiguravajuće kuće svih veličina. Jedinstveno je po tome što proizvode osiguravajućih društava definiše uz pomoć šifrarnika i funkcije praćenja istorije promena svih dokumenata, osobe ili objekta bez promjene baze podataka ili dodatnog programiranja. INsurance2 je otvorena arhitektura koja ima brojna sučelja za integraciju s drugim sistemima čime omogućava usluge kao što su internet prodaja osiguranja, upravljanje dokumentima, samostalna izrada izveštaja te mogućnost interaktivne zajedničke saradnje više od 1.000 korisnika. Tokom implementacije prilagođava se specifičnostima poslovanja određenog osiguravajućeg društva, a tokom godina implementiran je u nizu finansijskih institucija u regiji.

Izvor: Seebiz

Tags
Back to top button