Intesa Sanpaolo dobila i poslednju dozvolu: Ponude za UBI Bancu traju do 28. jula – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Intesa Sanpaolo dobila i poslednju dozvolu: Ponude za UBI Bancu traju do 28. jula

Italijansko telo za zaštitu tržišnog takmičenja AGCM je odobrilo ponudu Intesa Sanpaolo za UBI Banca.
Dozvola AGCM-a poslednje je odobrenje za Intesa Sanpaolo nakon odobrenja koja su prethodno dali Evropska centralna banka, Banka Italije, regulator osiguranja IVASS i regulator berze Consob.

Ponuda traje do 28. jula za sve deoničare UBI-ja.

Generalni direktor Intesa Sanpaolo, Karlo Mesina komentarisao je odobrenje, ističući da deoničari UBI sada imaju sve elemente potrebne za potpunu procenu ponude Intesa Sanpaolo: “Današnje odobrenje italijanskog tela za zaštitu tržišnog takmičenja AGCM je konačno potrebno odobrenje ponuden za javnu razmenu deonica Intesa Sanpaolo za deonice UBI Banca, nakon odobrenja koje su prethodno dobijena od Evropske cenralne banke, Banke Italije, regulatora osiguranja IVASS i regulatora berze Consob. Ovo je temeljna prekretnica jer garantuje pravilnost poslovanja svim deoničarima UBI koji se pridržavaju ponude.”

“Odluka AGCM-a naglašava da poslovanje, s obzirom na preuzete obaveze koje pruža ISP, u potpunosti poštuje konkurentsku dinamiku talijanskog bankarskog tržišta i prava potrošača. Odluka također osigurava nastanak grupe na vrhuncu europskog bankarskog sektora, istovremeno jačajući domaći talijanski kontekst.

“Na kraju bih zahvalio AGCM-u na njihovom radu i na pravovremenosti kojom je pregled zaključen: deoničari UBI sada imaju sve bitne informacije potrebne za procenu naše ponude i izbor”, kazao je Mesina.

Izvor: Indikator.ba

Tags
Back to top button