Banke zabranjuju korišćenje Zoom aplikacije – Bankar.rs
BANKEINOVACIJESVE VESTI

Banke zabranjuju korišćenje Zoom aplikacije

Standard Chartered postao je prva svetska banka koja je zabranila upotrebu aplikacije Zoom, jer nova kultura rada od kuće podiže brige u vezi sa kibernetičkom sigurnosti.

Beleška o radnoj snazi ​​banke koju je sačinio izvršni direktor Bil Vinters takođe je upozorila da se ne koristi Google Hangouts za virtuelna okupljanja.

Osnovan od strane bivšeg radnika kompanije Cisco, Erika Juana, Zoom beleži masovni rast korisnika od izbijanja virusa korona, povećavši svoju korisničku bazu na 200 miliona, sa samo deset miliona prošle godine.

Međutim, propusti u sigurnosti u aplikaciji doveli su do naglog “zoombombinga” dok su uljezi srušili sastanke golotinjom, umetanjem lažnih slika u prezentacije ili rasnim uvredama učesnika.

Pristup firme Standard Chartered tek treba da kopiraju ostale velike kompanije u tom sektoru. Ranije ovog meseca, ruska banka Sberbank aktivno se udružila sa Guglom kako bi pokrenula niz mrežnih poslovnih seminara u Hangoutu, dajući savete kompanijama koje svoje poslovanje obavljaju na daljinu tokom stezanja pandemije virusa korona.

A u septembru prošle godine HSBC je potpisao globalni ugovor o licenci za korištenje Zooma za video konferencije, audio konferencije i delenje ekrana u mobilnim, radnim i konferencijskim salama, kako za unutrašnje tako i za vanjske sastanke.

Tags
Back to top button