Kako da održite motivaciju ako radite od kuće – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Kako da održite motivaciju ako radite od kuće

Oni koji rade od kuće znaju koliko je teško održati motivaciju, produktivnost i koncentraciju u uslovima u kojima je toliko toga što može odvratiti pažnju.

Neverovatno je lako koncentraciju preusmeriti na stvari koje nemaju veze s poslom. Činjenica da niste okruženi kolegama, koji su istovremeno konkurencija i motivacija, može negativno uticati na radne navike. Zbog toga stalno morate pronalaziti nove načine da ostanete motivisani.

Donosimo nekoliko saveta kako da u tome uspete:

Održavajte radne rutine

Pripremite se na rad kao da idete na posao. Držite se tačnog vremena, a mesto na kojem radite trebalo bi barem da liči na radne uslove u kancelariji. Isto tako, upozorite ukućane da krećete s poslom kako biste bili sigurni da vas neće ometati.

Napravite listu obveza

Popišite dnevne aktivnosti koje morate obaviti. To će vas motivisati da nastavite raditi sve dok ne izvršite i poslednji zadatak. Popis vas takođe motiviše, budući da križanje obavljenih zadataka utiče na vaš radni elan. To će vam dodatno pomoći da shvatite koje vam je vreme potrebno za obavljanje određenih zadataka.

Vizualizujte vlastite ciljeve

Ako se vaš cilj svodi na kupovinu kuće, automobila ili neku višu poslovnu poziciju, pronađite fotografiju koja oslikava vaše aspiracije i postavite je u blizini radnog mesta. Tako ćete uvek imati na umu krajnji cilj.

Uzmite pauze

Ako osećate manjak energije, nema ništa loše u tome da uzmete kratku pauzu. Razmislite o kratkotrajnim aktivnostima koje pozitivno utiču na vaš um i telo. Međutim, postavite granice.

Ne prekidajte radni proces

Dok god traje radno vreme, nemojte raditi stvari koje ne ulaze u vaš dnevni radni raspored. To je veoma važno za održavanje radnih navika. Rad od kuće podrazumeva veći nivo samokontrole i discipline.

Tags
Back to top button