UniCredit procesuiranje plaćanja poverila kompaniji equensWorldline – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKESVE VESTI

UniCredit procesuiranje plaćanja poverila kompaniji equensWorldline

UniCredit banka potpisala je dugoročni ugovor o procesuiranju plaćanja s equensWorldline za rukovanje svim SEPA (Single Euro Payment Area) transakcijama, instant plaćanjima, multi-valutnim, domaćim i visokovrednim plaćanjima u Austriji i Nemačkoj.

Nakon sličnog sporazuma s nemačkom bankom Commerzbank u 2018. godini, EquensWorldline tvrdi da je sada najveći platni procesor u Evropi, pružajući jedinstvenu integrisanu platformu za obradu i inovacije u području proizvoda “account-to-account ” plaćanja, prenosi Indikator.ba

S obzirom na to da su dugogodišnji načini plaćanja bili zamenjeni novim valom celovitih sistema u realnom vremenu, neke banke preispituju svoje modele i sve se više okreću partnerima trećih strana kako bi se oslobodile teških troškova obnove svojih internih sistema plaćanja.

Michael Steinbach, predsjednik uprave equensWorldline-a, kaže: “Sve više vodećih finansijskih institucija istražuje prednosti pribavljanja svojih platnih operacija od specijalizovanih panevropskih procesora plaćanja poput nas. Mi ne delujemo samo kao pružalac usluga, već i kao sparing-partner koji donosi inovacije, cenovnu konkurentnost i garantovanu usklađenost s propisima”.

Tags
Back to top button