Banke obustavile putovanja svojih zaposlenih u Italiju zbog korona virusa – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Banke obustavile putovanja svojih zaposlenih u Italiju zbog korona virusa

Investicione banke, uključujući Citigroup Inc, Credit Suisse i Nomura Holdings Inc, obustavile su putovanja u Italiju zbog straha da bi se epidemija koronavirusa na severu zemlje mogla brzo proširiti Evropom, potvrdila su četiri izvora Rojtersu.

Citi je poručio osoblju koje ide u glavni italijanski finansijski centar Milano ili druge severne gradove da odgađaju svoja putovanja ili traže odobrenje od najvišega rukovodstva ako rade na osetljivim poslovima, rekli su izvori, govoreći pod uslovom anonimnosti jer su bankarske politike poverljive.

Credit Suisse je takođe obavestio bankare koji žele putovati u severnu Italiju i iz nje, uključujući aerodrome u Milanu i Bolonji, da će im trebati dodatna odobrenja, izjavila su dva izvora.

Nomura je umesto toga zauzela rigorozniji pristup stavljajući sve zemlje pogođene smrtnošću od koronavirusa na crnu listu, uključujući Italiju i Francusku, i osobama zabranjuje putovanje tamo.

Japanska banka poručila je i zaposlenima koji rade lokalno u Milanu i Parizu da ne mogu rezervisati poslovna putovanja kako bi posetili klijente u inostranstvu, rekao je jedan od izvora.

“Svi su prizemljeni”, rekao je ovaj izvor pozivajući se na Nomurove bankare.

Tags
Back to top button