Najbogatiji čovek na svetu kupio najskuplje imanje u Kaliforniji – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Najbogatiji čovek na svetu kupio najskuplje imanje u Kaliforniji

Osnivač i šef Amazona, najbogatiji čovek na svetu, Džef Bezos, kupio je imanje na Beverli Hilsu za 165 miliona dolara, što je rekordna cena koja je ikada postignuta za neku nekretninu u Kaliforniji. Kako javlja Vol Strit Žurnal, pozivajući se na izvore bliske transakciji, Bezos je atraktivno imanje kupio od medijskog mogula Dejvida Gefena, prenosi portal Investitor.me.

Reč je o velikom imanju koje je prvobitno sagrađeno za bivšeg izvršnog direktora Vorner Brosa Džeka Vornera, a kupovina je usledila nakon prošlonedeljnih medijskih natpisa da Bezos i njegova devojka aktivno traže kuću u Los Anđelesu. Portparol Amazona nije odgovorio na upit Biznis Insajdera da prokomentariše nove informacije.

Imanje je dizajnirano 1930-ih. Sadrži vilu od 13.000 kvadratnih metara, dve kuće za goste, teniski teren, bazen i golf teren sa devet rupa. Uključuje i “poligon za motore” koji ima vlastitu garažu i benzinske pumpe.

Gefen je kupio imanje 1990. godine za 47,5 miliona dolara, tako da je prodajom ostvario ogromnu dobit.

Prethodni rekord kupovine nekretnine u Kaliforniji bio je 150 miliona dolara, za koliko je Lahlan Murdok kupio imanje Chartwell 2019. godine.

Tags
Back to top button