Goldman Saks ulaže 750 milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promena – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Goldman Saks ulaže 750 milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promena

Američka banka Goldman Saks u ponedeljak je saopštila kako planira da uloži 750 milijardi dolara tokom iduće decenije kako bi pomogla u borbi protiv klimatskih promena.

Banka je na svojoj internet stranici navela da će taj iznos, njen „cilj do 2030.”, da usmeri na finansiranje, ulaganje i savetodavne aktivnosti vezane za devet područja po pitanju klimatske tranzicije i inkluzivnog rasta za siromašne.

Te aktivnosti uključuju i finansiranje čiste energije, održivog saobraćaja, pristupačnog obrazovanja i proizvodnje hrane.

„Ne postoji samo hitna potreba za delovanjem, već i snažan poslovni te ulagački razlog da se to učini. Usmerenost na te specifične ciljeve daje nam niz merljivih podataka, kao što je količina smanjenja zagađenja i broja usluženih ljudi, koje možemo s vremenom pratiti”, rekao je izvršni direktor Goldman Saks David Solomon.

Dodao je da finansijske institucije moraju podržati pokretače promena i da kompanije više ne mogu tretirati klimatske inicijative kao „periferno pitanje”.

Tags
Back to top button