Specijalna ponuda oročene štednje u evrima – uz sigurnost, stabilnost i dva veka tradicije – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Specijalna ponuda oročene štednje u evrima – uz sigurnost, stabilnost i dva veka tradicije

  • Kamatna stopa na štednju u evrima 1,5% za iznose od 50.000 evra naviše, oročene na 18 meseci

 

Svetski dan štednje nas svake godine podseti da razmislimo o tome koliko je štednja važna i na koji način može da doprinese našoj finansijskoj sigurnosti. U susret ovom međunarodnom prazniku, i povodom obeležavanja 200 godina tradicije štednje u Erste Grupi, Erste Banka je pripremila posebnu ponudu štednje u evrima, oročene na 18 meseci.

 

Depoziti od 25.000 do 49.999 evra mogu se oročiti uz godišnju nominalnu kamatnu stopu od 1,25%, a za sredstva jednaka ili veća od 50.000 evra ona iznosi 1,5%. Kamatne stope su jedinstvene za klijente sa i bez prenosa primanja, a važe za štednju oročenu u svim poslovnicama Erste Banke.

 

Štednja knjižica bila je inovativan proizvod pre dva veka, kada ju je ‚Prva austrijska štedionica‘, prethodnica Erste Grupe, ponudila svim građanima, bez obzira na njihov socijalni status, pol ili poreklo. Omogućila je ljudima da sačuvaju novac, ali i da steknu kapital. Štednja je danas podjednako važna. Za postojeće i potencijalne klijente pripremili smo specijalnu ponudu kojom želimo da ih podržimo u nastojanju da štede i obezbede finansijsku sigurnost za sebe i svoje bližnje“, istakla je Zorana Aleksić, direktorka Sektora prodaje za stanovništvo, mala preduzeća i preduzetnike u Erste Banci, i dodala:

 

Pored 200. godišnjice Erste Grupe, u ovoj godini obeležavamo i 155 godina Novosadske štedionice, čija je Erste Banka naslednica. Svi koji se odluče da štede u Erste Banci mogu da računaju na stabilnost, sigurnost i tradiciju štednje koje traju dva veka“.

 

 

Štednja oročena onlajn, iznosi manji od 25.000 evra, kao i reoročena postojeća štednja ugovaraju se po redovnoj štednoj ponudi Banke.

 

Reprezentativni primer deviznog oročenja u valuti EUR, za iznos oročenog depozita od 50.000 EUR sa ili bez prenosa zarade u Erste Bank Srbija. Vrsta depozita: devizni oročeni depozit; Period oročenja: 18 meseci; Iznos depozita: 50.000 EUR; NKS (nominalna kamatna stopa): do 1,5%, fiksno; EKS (efektivna kamatna stopa) na godišnjem nivou 1,28%; Kriterijum za indeksiranje depozita: nema kriterijuma za indeksiranje depozita. Ukupna štednja po isteku perioda oročenja, uvećana za kamatu: 50.958,94 EUR. Troškovi koji padaju na teret korisnika: Nema dodatnih troškova osim poreske obaveze. Visina poreza na prihode od kapitala na oročenu štednju u valuti EUR iznosi 15% od iznosa ostvarene kamate, odnosno za oročeni depozit od 50.000 EUR, porez iznosi 169,23 EUR. Iznos depozita koji banka na osnovu zakona o osiguranju depozita osigurava kod Agencije za osiguranje depozita je do 50.000 EUR po deponentu u banci. Izračun vrednosti EKS je rađen na dan 1.10.2019. godine. Navedeni reprezentativni primer važi samo za konkretan slučaj kada je iznos deviznog oročenja 50.000 EUR.

Tags
Back to top button